Menu
      Ez a film rólam készült! Klikkelj ide      
picibaba.hu vonalzó
AUGUSZTUS, 2008
02.08.2008 (szombat)

Jeles nap ez a mai, ugyanis ma vettem részt legelőször a csíkszeredai városnapokon. Igaz, hogy nem sok mindenre emlékszem, mert végigaludtam az egészet, de anya mesélte, hogy volt sok érdekesség, látványosság. Kipróbálta a pityókafesztiválon készült tokányt is, igaz, hogy jó csípős volt...
Városnapokon Városnapokon Városnapokon

Klikkelj a képekre, hogy nagyban láthasd.

03.08.2008 (vasárnap)

Telik az idő - ma töltöttem be a 6-ik hetemet.
04.08.2008 (hétfő)

Ma anya és apa elvitt az ortopédia ambulanciára, hogy lecseréljék a gipszet a lábamról. Sajnos, amíg pelust használok, addig nem tudok vigyázni arra, hogy tisztán maradjon a gipsz, így minden hét után muszáj lecserélni. és láss csodát! - az előre megjósolt 3 hétből 2 lett, ugyanis kiderült a vizsgálat alatt, hogy meggyógyult a törésem. Hurrá! Locsizhatunk megint.

Anya azonnal meg is mérte a súlyomat, ami 3300 g.
06.08.2008 (szerda)

Meglátogattak (és én mindenkit elbűvöltem) anya munkatársai. Itt volt éva, Rodica, Zsuzsa, Zsófi, Hajni, Ilonka és Gabi. Tőlük kaptam ajándékba a képeken is látható játszó szőnyeget.
Anya kollegai Anya kollegai Anya kollegai

Klikkelj a képekre, hogy nagyban láthasd.

10.08.2008 (vasárnap)

Újabb látogatóim érkeztek, anya és apa barátai: Sára és Attila. Természetesen ok sem bírtak ellenállni a varázsomnak.

Ma újból megmérte anya a súlyomat, ami mostanra már 3480 g.
15.08.2008 (péntek)

Ma meglátogattak anya rokonságából Kati és Jutka, akik anya unokatestvérei, valamint Klári néni, aki Kati és Jutka édesanyja. Nagyon tetszettem mindenkinek, de ezt már mondanom sem kell, azt hiszem.
17.08.2008 (vasárnap)

Ma hazalátogattunk anyai nagyszüleimhez. Megismertem Esztert, aki legfrissebb unokatestvérem, olyannyira, hogy augusztus 1-én született. Próbáltam barátkozni Eszterrel, szerintem sikerült is: lásd a második képet, ahogy rámosolygok. A háttérben pedig nagyapa látható.
SztEgyhazan SztEgyhazan SztEgyhazan

Klikkelj a képekre, hogy nagyban láthasd.

Én is alig hiszem, de már sem több, sem kevesebb, mint 8 hetes vagyok. Ekkora régiség után, a rólam szóló megfigyelések a következő:

  • nagyon jó kisbaba vagyok, csak viszonylag ritkán sírok és ha mégis sírnom kell, mindig jó okom van rá
  • ami általában megríkat: ha éhes vagyok, ha görcsöl a kicsi hasam
  • imádok locsizni
  • király dolog, ha locsizás és törülközés után anya a hajszárítóval még "utánszárít"
22.08.2008 (péntek)

Azt mondja anya, hogy ma van a 2 hónapos szülinapom ;-) Titeket kérdezlek: van ilyen, hogy 2 hónapos szülinap?
26.08.2008 (kedd)

Ma újabb látogatóim voltak, ezúttal Budapestről látogatott meg a Balika család, nevezetesen Karola, aki szintén üvegcsontú, az anyukája éva, és az apukája János. Ajándékokat is megleptek, aranyos kis ruhákat kaptam, valamint egy hordozó kosarat. Ez nagyon jól jött nekem, mert anyáék így könnyebben tudnak autóban szállítani. Már két napra rá tettünk is egy első útat, és meglátogattuk Balási Magdit, a gyerekorvosomat.

Fénykép is készült ez alkalommal, alább láthatod.

Balikaek Csikban Balikaek Csikban

Klikkelj a képekre, hogy nagyban láthasd.

Ma újból méretkeztem: a súlyom 3685 g

28.08.2008 (csütörtök)

A mai nap kaptam két védőoltást: DTPa-VPI (diftéria, tetánusz, szamárköhögés és gyermekbénulás), valamint B hepatitisz ellen. Őszintén megvallom eléggé megviselt, csak sírtam és sírtam egész éjjel, aludni sajnos nem sikerűlt :-(
31.08.2008 (vasárnap)

A hét és egyben a hónap utolsó napján látogatott meg a Molnár család, azaz Alpár, aki már másfél éves, az ő anyukája Csilla és az apukája, Zoli. Mi Alpárral nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot: ő a "szia baba"-t ismételgetve üdvözölt, én pedig gügyögtem és integettem neki.
Molnarek Molnarek Molnarek

Klikkelj a képekre, hogy nagyban láthasd.