Menu
      Ez a film rólam készült! Klikkelj ide      
picibaba.hu vonalzó
DECEMBER, 2008
05.12.2008 (péntek)

Asztahej! Ma este járt nálunk a Mikulás. Én eddig nem tudtam, hogy mi is ez az egész, de ezután felőlem jöhet akár minden nap is...

Mikulas Mikulas Mikulas

Mikulas Mikulas

Klikkelj a képekre, hogy nagyban láthasd.

12.12.2008 (péntek)

Nem szeretem a nyers cékla levét. Anya adott nekem, majd kicsit később szopiztam is rá egy kicsit. Aztán lefeküdtem aludni, de nem jött álom a szememre, csak miután kihánytam a céklalevet (ez volt életem legelső hányása) majd békésen elaludtam... és ebben az állapotban talált rám anya.
14.12.2008 (vasárnap)

Meli nagynéném szülinapi buliján voltunk ma. Persze én Eszterrel találtam meg leghamarabb a közös hangot.


16.12.2008 (kedd)

Meglátogattuk Zalánt, anya kolleganőjének a kisfiát, aki két hónappal kisebb, mint én.


17.12.2008 (szerda)

Anya szerint ma kimondtam a "kaka" szót érthetően. Ez a legeslegelső szó, amit valaha is sikerült kiejtenem. Nem tudja senki sem, hogy ez szándékos cselekedet volt-e részemről, vagy csak pusztán a véletlen műve, de mindenesetre lejegyeztük ide. :-)

Más fontos esemény is történt a mai napon, nevezetesen megismerkedtünk dr. Ionela Paşcanu dokinénivel, aki genetikus és endokrinológus és a marosvásárheyi megyei kórházban fogadott minket. Majd vérvételt javasolt :-(, hogy tisztábban láthasson bizonyos dolgokat. Alig találtunk szakembert, aki merte vállalni a vérvételt. Végül is a gyerekosztályon találtunk két kedves asszisztens nénit, akik segítettek. A karomat megszúrni persze szóba sem jöhetett, anya nem engedte, nehogy eltörjön. Ezért a fejecskémet szúrták meg, onnan vették a vért. Ezt már nem bírtam ki sírás nélkül...

Délután megvizsgált még egy gyerek-ideggyógyász dokinéni is - dr. Monica Cucuieţ. Ő vette észre a "naplemente" tekintetemet, ami a koponyaűri nyomásfokozódás egyértelmű tünete. Kezelésként "Glicerol"-t írt fel, valamint "Tonotil N". Reménykedünk, hogy hatásos lesz ez a gyógyszeres kezelés.
21.12.2008 (vasárnap)

A súlyom 5 350 g. Ha kicsit lassabban is, de folyamatosan növekszem, aminek mindenki nagyon örül.
22.12.2008 (hétfő)

A mai napom meglehetősen zsúfolt volt, mert:
  • először is, 6 hónapos lettem torta
  • másodszor pedig újabb vizsgálaton voltam, ezúttal dr. Csíki Évánál, aki idegyógyász szakorvos
  • harmadszor, anya levágta a hajam, most először igazából
  • és végül, de nem utolsó sorban: este megkaptam a 6 hónapos korban járó oltásokat, azaz a DTPa-VPI (diftéria, tetánusz, szamárköhögés és gyermekbénulás), valamint B hepatitisz ellen. Ez alkalommal is nagyfiúsan viselkedtem és csak azalatt sírtam, amíg az oltásokat kaptam, utána már nem.


24.12.2008 (csütörtök)

Úgy tűnik, hogy jó kisfiú voltam, mert járt nálunk az Angyal. Hozott egy karácsonyfát és ajándékot mindenkinek. Jó móka az angyaljárás, kimondottan tetszett. De nincs miért szaporítsam a szót, a képek önmagukért beszélnek.

27.12.2008 (szombat)

Betlehemesek örvendeztettek meg ma délután - Antal Imre és csapata. A pásztorok kicsit ijesztőek voltak, nem mondom, de mint később bebizonyosodott, őket is a jószándék vezérelte. Imre, az előadás nagyon szép volt, elvárunk jövőbe is. :-)


29.12.2008 (hétfő)

Ma történt meg legelőször, hogy a játékaim keresése közben átfordultam az oldalamra, majd kis idő elteltével sikerült visszafordulni a hátamra. Ilyen ügyes vagyok én már, bizony... :-)