Menu
      Ez a film rólam készült! Klikkelj ide      
picibaba.hu vonalzó
JÚNIUS, 2008
Golya 22.06.2008 (vasárnap), reggel 8:55 - Megszülettem! Asztahej! Apa még aznap készített is egy képet rólam, amin csupán nyolc órás vagyok...azaz egészen friss kisember.

Itt megnézheted.
Születésemkor:
  • A súlyom 2550 g, hosszam 45 cm - kicsi vagyok még, de anyaékat megvígasztalták a nővérek, hogy nálam kisebb gyerekek is születtek már.
  • A szülész orvosnőm dr. Voicu Camelia volt, aki nagyon kedves és aranyos volt hozzánk mindvégig. A születésemkor jelen volt még dr. Kiss Attila (ti. császármetszéssel jöttem a világra).
  • Főnővér: András Margit, nekünk csak Margó néni, akiről a későbbiekben kiderült, hogy anyát jól ismeri.
  • Apgár számom: 9/10
  • Helyszín: a Hargita Megyei Sürösségi Kórház szülészeti osztálya, Csíkszereda.
Egyéb, -kevésbé örömteli,- dolgok:
  • A születésemet megelőző 2 és fél hónap aggodalmakkal teli időszak volt anyáéknak, hiszen a nőgyógyászom észrevette, hogy a hosszú csontjaim (comb, lábszár, alkar és felkar) növekedése nagyon lelassult, és kb. 5 héttel lemaradtam a növekedésben. Anyáék elvittek engem Marosvásárhelyre, hogy ott is vizsgáljanak meg, de az eredmény ugyanaz. És, hogy kizárják a tévedés lehetőségét, elmentek Kolozsvárra is, egy nagynevű professzorhoz, - de sajnos ő is csak megerősíteni tudta a tényt, hogy nem növekednek a hosszú csontjaim. Pontos diagnózist senki sem tudott mondani, a következő betegségeket sorolták fel: achondroplasia, osteogenesis imperfecta, nanism ami törpenövést jelent.

  • Csak 2 napos vagyok, amikor anya és Barcsay Márta doktor néni (aki osztalyvezető orvos az újszülött osztályon) észreveszik egy rutin vizsgálat során, hogy a jobb combomon van egy duzzanat - combcsont törésre gyanakszanak, amit sajnos a csontorvos dokibácsi (dr. Kraft Zsolt) is igazolt. Így megkaptam életem legelső gipszét. Különösebben nem zavart, de anya es apa nagyon el volt keseredve.

  • Még mindig a kórházban vagyunk, amikor a 7-ik napon anya újból egy szomorú dolgot vesz észre: nem mozgatom a bal karomat, csak úgy lógatom magam mellett. Sajnos ez is eltört, így megkaptam rövidke életem második gipszét. Anya és apa nagyon szomorú, alig tudok lelket verni belejük azzal, hogy egyébként én nagyon ügyes vagyok, és sokkal többet eszem, mint amennyit "illene", azaz a súlyomhoz képest szükséges lenne. Például: 8 naposan kb. 80 ml tejet kellene ennem, de én bevágom a 100 ml-t könnyedén - hiába, én élni születtem :-)