Menu
      Ez a film rólam készült! Klikkelj ide      
picibaba.hu vonalzó
Februar, 2009
07.02.2009 (szombat)

Kékre vertem a térdemet a zörgőmmel... :-)
13.02.2009 (péntek) - dr. Horea Gozar ma délelőtt sikeresen megműtötte a sérvemet. :-)

Tegnap érkeztünk Marosvásárhelyre és befeküdtünk a megyei kórház gyerekosztályára. Két kötelező vizsgálatot kellett elvégeznünk a műtét előtt: egy szívvizsgálatot és a vérzékenységi tesztet. Az ultrahang simán meglett, az eredmény is rendben volt. Viszont a vérzékenységi tesztet elhalasztották másnapra, közvetlenül a műtét előttre, ugyanis miután anya elmondta az asszisztenseknek, hogy törékeny vagyok, nem vállalta senki, hogy megszúrja az ujjamat.

És eljött a nagy nap... A kórház belső szabályzata szerint mindig a legfiatalabb beteget műtik elsőnek. Aznap én voltam a legfiatalabb, így velem kezdődött volna a nap, de a vérzékenységi teszt miatt megkéstünk és "csak" a második lettem. Ekkora már nagyon éhes voltam és emiatt 2 órán át ordítottam amíg sorra nem kerültem.

Anya és apa már napokkal ezelőtt azon aggódtak, hogy eltörhetik kezem-lábam a műtét során. Ezért már a tegnap megkezdték a doki szívének a meglágyítását, hogy engedje be anyát a műtőbe velem, hogy ő tegyen-vegyen, ha kell. Nem mosolygott az ötletnek a doki, de látva anya eltökéltségét, a műtét megkezdése előtt fél órával végül is beleegyezett. :-)

Így anya vitt be és helyezett el a műtőasztalon. Én meg rögtön mélyen elaludtam... A műtét kb. 30 percig tartott. Mire anya értem jött a műtőbe már ébredeztem is. Az ébredésem utáni másfél órát az altató gáz nyugtalanító utóhatása miatt keservesen végigsírtam. Aztán végre ehettem... és valamennyire megnyugodtam...

Szombat délelőtt belázasodtam egy kicsit (38*C), de a doki megnyugtatott, hogy nem a műtét miatt van, s mint utólag kiderült igaza is volt, mert másnaptól kicsit náthás lettem. Még aznap kiengedtek és megkönnyebbülve érkeztünk haza. Hazafele anyáék mind azt mondogatták, hogy én vagyok a család hőse. Hát ez cuki dolog, nem?

hos


20.02.2009 (péntek)

Ma kiszedték a szálakat. Én már annyira elfelejtettem a műtétet, ha anyáéknak nem jut eszébe, felőlem ott is maradhattak volna a szálak. Csíkszeredában vette ki a szálakat a sérvkiszorulásom alkalmával megismert dr.Lökös Csaba.

Sérv1 Sérv2


22.02.2009 (vasárnap)

Betöltöttem a 8 hónapot. Az alább felsorolt dolgokat érdemes tudni rólam:
  • imádom hallgatni a gyerekzenét
  • bővült a szókincsem: mára már tudok "gyá-gyá-gyá"-zni, amivel mindenkit elbűvölök
  • sokat forgolódok, hátamról a hasamra és vissza
  • ha ölben vagyok, állandóan kalimpálok a lábaimmal
  • jókedélyű, sokat mosolygó, nagyokat kacagó, játékot, viccet értő kisbaba vagyok
  • kedvenc TV csatornám a Bebe TV; itt már kedvenc rajzfilmem is van:-)


Máté támaszkodik