Menu
      Ez a film rólam készült! Klikkelj ide      
picibaba.hu vonalzó
Május, 2009
03.05.2009 (vasárnap)

A hetedik fogam is kibújt. Ez azt is jelenti, hogy valamikor kibújt a hatodik is, de ezt senki sem vette észre, olyan remekül lepleztem.
08.05.2009 (péntek)

Hosszú idő után ma este újra méretkeztünk: a súlyom 6015 g. Igaz hogy többre számítottunk, kb. 6500 gramm-ra, de nem búslakodunk ezen nagyon, ugyanis nagyon jó étvággyal eszem, a koromnak megfelelő mennyiséget és mindent szeretek amit anya ad. Eszem már narancsot, almát, babakekszet, krumplit, sárgarépát, brokkolit, borsót, spenótot, cukkinit, paszulyt, paradicsomot, húst, tojássárgát, na és mindennap 7-8 féle gabonát.
14.05.2009 (csütörtök)

A Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat orvosainak tavaszi csíkszeredai látogatása alkalmából kerestük fel Dr.Varga Péter Pál ortopéd szakorvost. Nagyon kedves embernek bizonyult, játszott velem, még a nyelvét is dugosgatta nekem - egyből megszerettem. A gerincemet és a mozgásomat jónak ítélte meg, és javasolta a biszfoszfonátos kezelés mielőbbi elkezdését.
15.05.2009 (péntek)

Dr.Büki György gyerekideggyógyász szakorvost is meglátogattuk. Új véleményt hallottunk tőle ami a koponyaűri nyomásfokozódást illeti: nyomásfokozódás nincs, viszont a jobb oldali homloklebeny szövetállománya kicsit kisebb, a helyét folyadék tölti ki. A naplamente tekintetre pedig a következőket mondta: átlagos esetben a szemgödrök a koponyában gömb alakúak; nálam az lehet a gond, hogy a csontozat fejlődési problémák miatt deformált és ez az oka a naplemente tekintetemnek. Javasolt elvégeztetni egy három dimenziós CT vizsgálatot.
17.05.2009 (vasárnap)

A szentegyházi nagyszüleimnél töltöttük a napot. Összegyűlt az egész család (anya mindhárom húga), ami ritka pillanat. A sok lány közül mindig valaki éppen ráért velem játszani, más szavakkal remekül szórakoztam.
Kedvenc kulcsaim Kedvenc kulcsaim Kedvenc kulcsaim Kedvenc kulcsaim
22.05.2009 (péntek)   torta

Egy újabb ún. miniszülinap - ma vagyok 11 hónapos. Már csak 1 hónap és betöltöm az első életévemet. Sajnos még mindig nem sikerült tisztáznom, hogy 1 hónap mennyi időt jelent...

A szókészletembe tartoznak a következő szavak: "tá-tá", "gáng-gáng" és ha bárki megkérdezi, hogy "hogy csinál a bárányka?" arra meg azt válaszolom, hogy "bbbeeeeeeee...".

Van pár dolog, ami mindig bejön nálam, éspedig:
  • a távirányító
  • a rádiótelefon
  • a folyosón lévő lámpa
  • a kulcsaim (lásd alább)

26.05.2009 (kedd)

Sikerült meglepnem anyát pár új mutatvánnyal: :-)
  • reggel tapssal ébresztettem (első alkalommal), amit azóta is rendszeresen gyakorlok, (nehogy elfelejtsem). Szóval, "tapsi-tapsi"...
  • séta közben sikeresen hasra fordultam a babakocsiban és azóta is csak így akarok sétálni; anya nem örül neki, de én így jobban kilátok a világra :-)
30.05.2009 (szombat)

Fejecském körfogata 45,5 cm

31.05.2009 (szombat)

Pünkösd napját nagyon elverte az eső. Egész álló nap csak esett és esett megállás nélkül. De Pünkösd vasárnapra kisütött a nap és mi nyakunkba vettük a kirakodást, búcsúfiát keresve. És amint köztudomású, aki keres, az talál is. Részletek az alábbi képeken...