Menu
      Ez a film rólam készült! Klikkelj ide      
picibaba.hu vonalzó
Március, 2009
01.03.2009 (vasárnap)

Kibújt a harmadik fogam: a bal felső oldalsó metszőfogam
04.03.2009 (szerda)

A naplemente tekintetem okát keresve elvégeztettünk egy szemfenék vizsgálatot dr.Hanke Judit szemorvossal. Nem talált semmiféle kóros elváltozást.
05.03.2009 (csütörtök)

Megtanultam folyamatosan forgolódni, azaz a hátamról a hasamra, majd megint a hátamra. Így amikor csak akarom, el tudok jutni az ágy egyik feléből a másikig. Egyelőre még csak balra sikerül ez a mutatvány.
19.03.2009 (csütörtök)

Megviselt a mai nap. Kora reggel még úgy tünt, hogy minden rendben van, 10 óra körül nyűgös lettem, majd az idő teltével egyre erősebben sírtam. Délután 2 órakor, amikor már üvöltöttem, anya hazahívta apát a munkából. Tünetem "csak" ennyi volt és még az a tény, hogy nem mozgattam a jobb lábamat, holott "békeidőben" állandóan kalimpálok velük.

Elvittek a sürgösségre, ahol épp akkor nem volt kompetens személy, aki megvizsgálhatott volna. Ezért átirányítottak dr.Kraft Zsolt ortopéd szakorvos rendelőjébe. Ott, a vizsgálat után kiderült, hogy jobb oldali combcsonttörést szenvedtem. :-( Nagyon fájdalmas volt, amíg elláták a törést. Annyira kimerített, hogy a végén már sírni sem maradt erőm.

Sajnos ennek a negyedik törésnek sem volt semmilyen nyilvánvaló oka.
20.03.2009 (péntek)

Egy ideje apró piros pontok jelentek meg rajtam, meg kiszáradt, dió nagyságú foltok mindkét felkaromon. Ezért látogattunk el dr.Borsa István bőrgyógyászhoz. Szerencsére semmi vész, nem vagyok allergiás (anya a spenótra gyanakodott), csupán izzadtságmirigy gyulladásom van, ami pár nap alatt magától elmúlik. Megelőzésre pedig az ajánlotta, hogy ne legyen túlfűtve a szoba, ahol alszom és lehetőleg 100% gyapott rucikba öltöztessen anya. A száraz foltokra meg "Locobase" kenőcsöt és "Sebamed" tusfürdőt javasolt.
22.03.2009 (vasárnap)   torta

Egy újabb ún. miniszülinap - ma vagyok 9 hónapos. A létezésemmel elbűvölök mindenkit (főleg anyát meg apát), de persze ez csak akkor van így, ha nem vagyok nyűgös vagy ordítós hangulatomban, mert ilyen is előfordul néha.

Így szoktam játszani egyedül, film ezen a rövidke filmen megnézheted (22 mp, 4.77 MB).

Egyre ügyesebb vagyok - mind ezt hallom anyától. Öltözködésnél besegítek, ügyesen dugom a karom a rucik ujjába. Persze van mikor mellé megy, de ez nem szegi kedvemet. Ha éppen foglalt a soron lévő kezem (valamelyik kedvenc játékomat fogom), akkor azt átveszem a másikba kezembe, bedugom a karomat a ruci ujjába, majd visszaveszem a játékot.
Értem azt is amikor anya azt mondja nekem, hogy "Tessék", "Fogd meg" vagy "Vedd el".

Szóval ilyen ügyes vagyok én már... bizony. :-) :-) :-)
24.03.2009 (kedd)

Bújik a negyedik fogacskám - a felső, ezúttal jobb oldalsó metszőfogam. Viszonylag könnyen viselem ezt is, pont úgy, mint az előző három fogam kibújását.
25.03.2009 (szerda)

Újra felutaztunk Marosvásárhelyre, felülvizsgálni a koponyaűri nyomásfokozódás evoluálását. Először dr.Mărginean Oana gyerekorvost kerestük fel, aki újból megultrahangozta a fejecskémet. Az eredmény változatlan, azaz sem rosszabb, sem jobb irányban nincs változás.

A kapott eredményekkel anya megkereste dr. Madaras Sándor idegsebész főorvost is, aki szerint nem kell túlaggódni a dolgot, viszont további követést javasolt.